After Game: Brynäs FK

 

I helgen våldgästade vi som bekant Gävle, dels för lite teambuilding men även för årets nästsista träningsmatch, en givetvis mycket viktig sådan! För motståndet stod en av Gävles största föreningar, tillika favoriter till seriesegern i division fyra Gästrikland. Eftersom att jag går tränarutbildningen i Gävle har jag många gånger fått höra att ”Gästrikland fyran är bättre än Medelpad fyran”, lägg där till att jag går utbildningen med Brynäs tränare och min motivation var på topp! Lyckligtvis visade det sig även att spelarna (som vanligt) var på bra spelhumör och där med var det aldrig något snack vilka som var det bättre lagen för dagen. Slutresultatet skrevs till 0-3, efter att öbona ledat med 0-2 i paus.

 

Matchen: 

Ett soligt men blåsig väder gjorde att vi fick en relativ stark medvind i första halvlek. Vi fick omgående igång ett bra passningsspel med hyfsat tålamod vilket gjorde att Brynäs fick jaga hårt för att få känna på lädret. Vid eventuellt bolltapp fungerade vårt presspel utomordentligt och vi fick således snabbt tillbaka bollen i vår ägo.

1-0 kommer efter att Marcus ”Mawe” Westin tagit en bra löpning in bakom brynäs backlinje, Per Axelsson uppfattar löpningen och kan slå en bra passning till den yta mawe hittat, Brynäs backen är på efterkälken och ett krokben blir sista utvägen, straff!

Straff exekutor blir Jonathan Åhlin som sätter den säkert i när bakom målvakten. En stund senare slår Rasmus en passningn som Alexander Lagerhjelm elegant släpper mellan benen till Anton som fri med målvakten elegant kan sätta bollen i nät, ett riktigt snygg mål!

 

I andra halvleken får Brynäs vinden i ryggen och spelet blir lite jämnare, eller rättare sagt vi blir lite för bekväma och börjar slarva en del i passningsspelet. Brynäs förmår dock inte skapa någon farlighet mot vårat extremt täta försvar. Istället är det Alnö som kan rinna igenom några gånger. Bland annat spelar Jonte fram Måns som ensam med målvakten chipar bollen utanför. Målvakten gör även en riktig drömräddning när Alex ska lägga in bollen i öppet mål från två meter. 3-0 kommer tillslut efter att Jocke Axelsson rensat? bollen till Jonte som fri med målvakten kliniskt kan rolla in bollen i nät.

 

I en match med många bra insatser stack Anders Boman och Jontes insatser ut lite extra. Kul att se att vi kan spela sådan offensiv och rolig fotbollen men ändå vara så täta och trygga bakåt. Nu är det bara genrepet mot Älgarna IF kvar, som i går spelade 2-2 mot Sund.  

 

 


Kommentarer
Postat av: Anonym

De blev en riktigt grym resa!! Grymt att ni gjorde detta möjligt! =)

2013-04-22 @ 18:32:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0