After Game- Kovland

En fantastisk sensommar ikväll smög sig in på Släda IP denna tisdag kväll. Trots solen och värmen startade Alnö i ett härligt tempo och med ett finurligt och fint passningsspel pressades Kovland tillbaka djupt i egen planhalva. Mycket bollinnehav för hemma laget men de riktigt heta chanserna uteblev, oftast sökte vi ”ett bättre läge” istället för att ta avslut, därför dröjde det enda till den 30e minuten innan Kovlands keeper får göra sin första kvalificerande räddning, innan dess hade det mest varit skott utanför och plock potatis.

Hur som haver, i den 34 minuten får de rödklädda ordentligt fart på bollen och den går som på ett snöre mellan våra spelare där samtliga lirare från den offensiva kvartetten bidrar innan Anton elegant kan spela bollen ut till vänster där Patrik Kerttu distinkt från nära håll kan sätta bollen i det bortre hörnet. Efter målet går vi ner oss lite i spelkvalité, mycket på grund av att vi inte springer lika mycket som innan målet.

I den andra halvleken försöker Kovland flytta fram sina positioner en aning efter att ofrivilligt blivit totalt nerpressade i den första halvleken. Detta gör att det skapas lite mer ytor bakom deras backlinje och bland annat får Jonte ett friläge tidigt i första halvlek som han inte kan förvalta, på den efterföljande returen skjuter Anton mitt på målisen. Strax därefter kommer ändå utsökningsmålet genom Jesper Kollberg/Dahlström som ensam med målvakten kan smeka dit 2-0.

I den 60e minuten kommer sedan en omdiskuterad situation. Efter diverse hopslag kommer bollen in till en helt fristående kovlandsspelare vid straffpunkten i vårt straffområde, denne får inte riktigt ordning på bollen utan Ante Holmsten hinner dit med en befriande glidtackling, 100% på boll, dock väljer domaren att blåsa straff! Oförklarbart och totalt feldömt. En gratisbiljett in i matchen för Kovland som innan det inte haft en tillstymmelse till anfallsspel. Straffen slås i mål och 2-1 är ett faktum. Därefter visar Alnö styrka och fortsätter spela boll, missar ytterligare ett friläge innan Jonte kan sätta det avgörande 3-1 målet i 85e minuten efter att dragit målvakten. Fullt rättvist och tre nya härliga poäng.

Upprinnelsen till första målet, Anton spelar ut bollen till...

...Patrik Kerttu som med en behärskad bredsida sätter bollen i nät. (foton från lokalfotbollen.nu)