Att bli en Super Sub!

Som fotbollslag finns det en del regler man måste följa, en av dessa är att man maximalt får ha 11 spelare på planen samtidigt. Detta betyer att det alltid blir ett gäng som får börja på bänken. Men varför är det så att vissa spelare har förmågan att göra fantastiska inhopp när dem får chanen?

 

Här kommer lite tips från norrmannen Ole Gunnar Solskjaer, även känd som Super-Sub för sina allt som ofta magiska inhopp i Manchester United under 90-talet och början av 2000- talet. Solskjaer hade en förmåga att allt som oftast göra mål i de matcher han blev inbytt i. Framförallt mins väll alla Champions league finalen mot Bayern München 1999.

 

Sir Alex Ferguson har tidigare sagt att Solskjaer hade en förmåga att studera sina motståndare från bänken och studera spelet utan att ta blicken från händelserna, och på så vis visste han motståndarnas svagheter när han sedan fick chansen.

 

I en nyligen publicerad artikel i Expressen försöker Ole Gunnar döda myten av sig själv som en super-sub men erkänner dock att han studerade motståndarna en del men säger att hans främsta vapen var att vara väldigt förberedd när han hoppade in, genom en ordentlig uppvärmning uteblev ”avbytar lungan” eller ”pingis lungan” som drabbar de flesta avbytarna. Han hade även en filosofi av att under de 30 minuter han fick spela skulle han springa lika mycket som han hade hunnit under 90 minuter.

  

 

 

 

 

Läs hela artikeln här! : http://www.expressen.se/sport/fotboll/premier-league/solskjaer-krossar-super-sub-myten/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0