After Game- Söråkers FF

Här kommer en något sen After Game från matchen mot Söråker.

Matchen spelades i torsdagskväll i den ljumma sommarvärmen på Släda IP.

Alnö inledde matchen klart bäst och pressade tillbaka söråkarna långt ner i egen planhalva. Det tog drygt 20 minuter innan Söråker hade bollen under kontroll en längre period på offensiv planhalva, annars var det Alnö IF för hela entrépengen. Med tanke på bollinnehavet så skapades det något för få riktigt heta målchanser då den avgörande och viktiga sista passningen allt som oftast var för dåligt slagen från de rödklädda. När heta chanser väl vaskades fram stod ”Lötas” eminenta målvakt Peter Rönnqvist i vägen. I halvtid var resultatet 0-0 men man kunde inte ana minsta lilla tillstymmelse till stress över resultatet hos hemmalaget, istället försökte 18 små skallar klura ut hur vi skulle kunna göra mål i andra halvlek.

Andra halvlek är snarlik den första, alnö har bollen och pressar ner Söråker som rensar hejvilt för att freda sitt mål och gör det med bravur och det backlinjen inte avvärja räddar målvakten. I den 70e minuten går vi ner på tre backslinje för att kunna flytta fram ännu mera folk i banan och försöka pressa fast Löta längre ner i banan. I och med detta blottar vi oss lite bakåt och i den 79 minuten har Söråker att fantastiskt läge att ta ledningen på deras första farliga läge i matchen. Ett inlägg från deras högerkant som går över samtliga spelare till en helt fristående Söråkare på bortre stolpen, denne behöver i stort sätt bara träffa bollen för att göra mål, men det var för mycket begärt och bollen går ”igenom” foten på forwarden och chansen var borta. I anfallet efter driver Jocke Axelsson upp bollen på vänster kanten, spelar bollen rakt fram till Victor Svedberg som driver ner mot kortlinjen och sedan snett inåt och drar i väg ett skott från minimal vinkel rakt upp i bortre krysset och 1-0 är ett faktum. Fotboll när den är som bäst och absurd rättvist. I bara farten gör vi sedan 2-0 efter att Anton drivit ner mot förlängda mållinjen och spelat bollen snett inåt bakåt, när vi sedan ska göra mål tar bollen på en söråkersnäve och domaren blåser straff, denna tar Jonte Åhlin och sätter säker i nät.