After Game- Sunds IF

På förhand gick snacket om en ”måste match”, ”6 poängs match” och ”ödes match för Alnö IF”…

Vi i laget tog det dock med ro och gick in med samma inställning som i alla andra matcher. Däremot behövdes det såklart ingen extra motivation med tanke på att det var derby, fantastiskt väder och en magisk gräsmatta.

Direkt när rättsskiparen blåste igång första halvlek tog ö-gänget tag i bollen och redan i den andra minuten får Jonathan Åhlin ett friläge där han väljer att avsluta tidigt men Sunds målvakt kan komma ut och göra en ganska enkel räddning. I den 7e minuten ska Sund starta ett uppspel och passar bollen till en felvänd medspelare, Mawe är snabb i tanken och sätter in en bollvinnande press och kan servera Patrik Kerttu som efter 8 minuter i Alnö tröjan blir av med oskulden när han sätter bollen i mål. Snacka om drömdebut!

Efter målet kommer Sund in mer i matchen, har en del boll på vår planhalva men vårt försvarsspel uppträdde självsäkert och mycket stabilt, varpå Sunds chanser till en kvittering uteblev. Istället startar Alnö en kontring i den 22 minuten och Johan Hammarström blir fälld ca 5 meter utanför straffområdet centralt i banan. Mittbacksparet Jocke Axelsson och André Grim ställer upp för att slå frisparken, det blir den sistnämnda som elegant kan skruva bollen i nät och hemma i soffan sitter Pelle Ohlsson och muttrar.

I den 36 minuten tappar vi fokus för ett ögonblick och det som inte kändes som en bra chans för Sund blir plötsligt 1-2. En felvänd Sundforward som spelar ut bollen till vänster i straffområdet i höjd med straffpunken, skottet kommer mitt på Grannas i huvudhöjd och denne kan inte hålla bollen utan den glider genom nävarna och bollen får en underlig skruv när det studsar ner på mållinjen och sedan in i stolpen, i gröten därefter kan en Sundspelare trycka bollen i nät. Glädjen för hemmalaget blir dock ytterst kortvarig när Johan Hammarström redan 2 minuter senare kan nickskarva in en frispark i bortre gavel. 3-1 står sig sedan halvleken ut.

I den andra halvleken låser vi matchen, spelar mycket disciplinerat och stabilt försvarsspel. Sund har otroligt svårt att vaska fram några heta lägen även om dom har en hel del boll. Vi har inte mycket till anfallsspel i andra halvlek utan bevakar mest händelserna. Däremot hade vi kunnat skapa en hel del lägen om sista passningen vore bättre. Bästa chansen i andra halvlek har Robin Karlsson som inte lyckas överlista Sunds målis vid en frilägessituation. På den efterföljande returen är Anton ytterst nära att hänga dit 4-1 men det slutar i ytterligare en räddning från Sunds keeper.

Runt den 80e minuten får Sund en ytterst tveksam straff efter att deras forward hoppat undan för en utrusande Jocke Grannas. På den efterföljande straffen gör JG en riktigt fräsch tv räddning när han ligger som ett sträck i luften, straffen slås till hårt i Grannas vänstra hörn. En elegant räddning och otroligt viktig!

Efter straffmissen går luften ur Sund och det blir aldrig riktigt spännande. Tre otroligt sköna poäng och vi är på banan igen.