After Game- Sunds IF

Det var upplagt för fotbollsfest på Släda IP när DM matchen mot seriekonkurenten och brogrannen Sunds IF stod på schemat. Soligt och lagom värme gjorde att  det i det närmsta var perfekta förhållanden.

Sund inledde matchen bäst första 7 minuterna och har en del boll på Alnös planhalva utan att riktigt komma igenom. Gästerna har även den första riktiga målchansen när en Sundspelare drar på ett distansskott några meter utanför straffområdet, där har Alnö lite flyt och ribban är i vägen, annars hade det varit 0-1 där. I den 11e minuten sticker sedan Alnö upp på en kontring och får mer eller mindre ett friläge från vänsterkanten, målvakten kommer ut och gör ett bra parad och på den efterföljande returen rensar en Sundförsvarare undan på mållinjen, men inte bättre än att han träffar  Marcus Westin i bröstet och bollen letar sig sedan in i mål.

2 minuter senare har Alnö rullat runt bollen inom laget ett tag innan Jocke Axelsson ser att Marcus Westin är på språng, Jocke slår en lång passning in bakom Sunds backlinje till ”Mawe” som men en bra mottagning blir fri och kan kliniskt sätta bollen i mål.

Så i den 17e minuten kan Victor Svedberg göra mål efter ett fint kombinationsspel utanför Sundsstraffområde som öppnar upp för Victor som på ett instick kan sätta bollen i nät.

4-0 kommer även innan paus, Mawe står positionerad vid mittlinjen och vill ha boll på fötterna och får även en passning av lagkamrat, han släpper bollen och blir i samma veva nersparkad. Bollen fortsätter i djupled till Robin Karlsson som är fri från nästan halva planen, domaren utnyttjar fördelsregeln och låter spelet fortsätta. Robin bryter in framför en jagande Sundförsvarare som inte kan göra annat än att fälla herr Karlsson, i och med detta blir det straff och rött kort för Sund. Den efterföljande straffen sätter Anders Boman i nät. Två gånger om dessutom då den första straffen går i nät under tiden som domaren tillrättavisar en gnällande Sundbänk.

Andra halvlek, en man mer och ledning med 4-0, här kan man tycka att det ska rinna iväg mer men Sund gör en bra andra halvlek och har sin ära att kriga för, samtidigt som vi i Alnö inte förtar oss utan går ner lite i tempo och kvalité och mer eller mindre bara bevakar ledningen. Chanser finns däremot för båda lagen och några fler mål hade det kunna blivit. Sund gör halvlekens enda mål även det på straff.

Alltid trevligt att vinna, den här gången i DM. I nästa omgång väntar Kuben, onsdag den 24 Juli hemma på Släda. Nu tar vi långhelg med 4 dagars träningsledig, sedan blir det 2 träningar innan  vi på torsdag den 20/6 möter Söråker