After Game- Selånger 2

På måndags kvällen kom årets andra seger i Värmecupen efter 3-2 mot Selånger 2. Sedan segermatchen mot Granlo BK i söndags var det 7 stycken nya spelare i startelvan och ytterligare förändringar på såväl bänken som i positionerna på plan. Om man jämför kvalitén på spelarna som spelade i söndags och i går så är det ingen skillnad, det som däremot tar tid är att hitta positioner och samspel med spelare som man aldrig eller sällan tidigare spelat med. Trots detta tycker jag att vi allt som oftast hittade rätt i positionerna och gjorde det riktigt bra.

Matchen inleddes lite trevande första 4 minuterna från våran sida, men sedan hittar vi som sagt in i våra positioner och kan börja knacka runt bollen inom laget. Sekvenser med 15-18 passningar inom laget fanns ett flertal gånger, även om bollen mestadels vaggades via backlinjen och mittfältet. I den 10e minuten kommer 1-0 via Jonatan Åhlin som hittar en fin och öppen yta i Selångers backlinje, han kommer fri med målvakten och avslutar kliniskt, förövrigt fint framspelad av Robin Wikman. Bollinnehavet är fortsatt stort för Alnö resten av halvleken. 2-0 kommer efter en lång utspark från Jocke Grannas där deras mittback för ett fatalt misstag och missar bollen, Jonte blir återigen fri med målvakten och kan lika kliniskt och säkert sätta bollen i nät. Över lag kändes det stabilt i första halvleken och kanske tog vi paus någon minut för tidigt för med 1 sekund kvar på klockan kan en Selångerspelare nicka bollen i mål efter ett inlägg från våran högerkant. I den situationen finns det såklart mer att önska i markeringsspelet. I och med handikapp mål står det lite snöpligt 2-2 och paus väntar.

2 byten görs i pausen, fortsatt alnö bollinnehav men Selånger försvar sig på ett bra sätt, samtidigt som vi har lite svårt att sätta tempo på bollen. Lägen saknas dock inte för att ta ledningen, men när lägena väl kommer saknades skärpan i avsluten. André Grim, mittback för dagen var oerhört nära att göra mål på hörna men målvakten gör en bra räddning. 3-2 kommer tillslut med va 10 minuter kvar att spela. Det är Johan Hammarström som kan göra sitt andra mål i årets värmecup när han från nära håll trycker in en retur.

Åter igen starkt att göra 3 mål på 2*25 minuter. Skillnaden mellan en 3-0 seger och 3-2 är en markeringsmiss idag. Som tidigare nämnts kunde vi kanske haft lite bättre tempo i passningsspelet. Jag är dock mycket nöjd över inställningen och tålamodet som grabbarna visar upp. Det är även riktigt kul att se att alla som får chansen att spela verkligen tar den. Ingen spelare som faller ur ramen. Nu har vi 6 poäng och vid poäng mot Kovland på lördag väntar det slutspel på Söndag.