After Game: Medskogs - Premiären!

Mange har försökt sig på någon form av sammanfattning på hemsidan men jag fyller i lite extra.

Med tio minuter kvar till avspark ville vädergudarna testa oss lite extra. Det började närmast blåsa orkanvindar på annars så vindstilla Västhagen, platsen där det alltid blåser 3 gånger så mycket som någon annanstans. Om jag hade möjlighet att få bestämma hade jag tagit bort kostgräset och satt upp vindkraftverk istället. Men nu ligger de ju plastgräs där så då får vi väll köra på de då…

Matchen inleddes lite trevande men med bollinnehav för Alnö. Medskogs backade hem och gjorde ingen antydan på att vilja styra spelet.  Bolltouchen hos de röda under första halvlek tydde dock på lite nervösa spelare, således var det en del missar i både passningar och mottagningar. Första 15 minuterna hade vi ganska svårt att hitta in bakom Medskogs lagdelar eftersom de låg så lågt och vi var lite för stillastående.

I den 17e minuten tappar vi lite onödigt bollen på egen planhalva. Tomas Nässen, stadiums överhuvud och tillika forward i Medskogs drar på vinst och förlust iväg ett skott från 35 meter som vinden suger tag i och bollen seglar likt ett höstlöv in i bortre krysset. Snyggt mål, men hade Nässen ens kommit fram till mål om det varit vindstilla?

Efter målet lägger vi in en liten högre växel och spelet blir så sakteliga bättre. Wikman har bland annat ett kanon läge att göra mål men målvakten gör en fin benparad. Ytterligare ett gäng halvlägen lyckas vi skrapa fram men resultatet står sig. Halvtid och underläge med 0-1. En bättre start hade man givetvis drömt om.

I pausen var spelarna helt övertygade om att det var lugnt och att vi skulle vända. Och så blev det även. I andra halvleken var vinden som bortblåst, och det var i det närmaste vindstilla. Vårt passningsspel blev bättre och vi bosatte oss på Medskogs planhalva och vi började skapa en del fina lägen. Tillslut kommer även 1-1 efter att Victor Svedberg dragit iväg ett skott tätt intill bortre stolpen. Strax där efter gör även Anton Andersson/Widén 2-1 med ett snyggt placerat skott i målvaktens högra kryss, detta på en andraboll efter inlägg från Jonte. Medskogs keeper gör även en räddning som självaste Taffarel hade varit avundsjuk på när han efter en sidledsförflyttning räddar Victors skott från 4 meter.

I den 72 minuten får Jonte ett onödigt rött kort som dels lär rendera i några matcher på läktaren och några hundra kronor i lagkassan. Efter utvisningen har vi en tiominuters period där vi håller bollen bra och får ett mål bortdömt för offside, sista 10 backar vi tillbaka lite och bevakar ledningen. Medskogs förmår inte hota utan segern känns rätt säker. Ingen perfekt premiär men dock tre viktiga poäng, när serien sammanfattas i Oktober kommer ingen bry sig hur poängen togs. Premiären är avklarad och jag ser fram emot kommande mach på torsdag. Jag vill även pointera att jag aldrig förlorat en premiär, tack och hej.