After game- Friska Viljor

Ajaj.. aj..  Årets sista match på Släda IP slutade i en dråplig 1-2 förlust mot Friska Viljor från division 3 mellersta norrland och nu ser fortsättningen mörk ut.

Hoppet är dock det sista som överger en troende så jag passar på att reda ut förutsättningarna direkt.

I andra matchen möttes Ytterhogdal och Björna, där vann Ytterhogdal med hela 8-1, hissnande siffror i ett kval. I och med detta sitter Hogdal i förarsätet med en fin målskillnad.

Nästa omgång möter vi Björna borta medans FV möter Ytterhogdal. Ett drömscenario för oss är att Ytterhogal vinner med uddamålet samtidigt som vi spöar Björna rejält. På så vis har vi det mesta i egna händer inför sista matchen när vi möter Ytterhogdal borta. Som sagt, förutsättningarna är inte de bästa, chansen till division 3 spel nästa år är mikroskopisk men så länge den finns kommer vi att göra allt vi kan.

Matchen då.. Ja, vi kliver ut och har på tok för mycket respekt för FV första 20 minuterna och blir i och med detta både fega och passiva. Vi spelar utan press på bollhållaren och när vi själva har bollen är såväl snacket som rörelsen obefintlig och i och med detta har vi inte många passningar med rätt adress. Precis när jag tycker att vi börjar rycka upp oss lite gör vi ett fatalt misstag, i division 4 Medelpad kan man göra några sådana per match utan att straffas, i ett kval är reglerna annorlunda. FV tar direkt vara på bjudningen och sätter 0-1. Resterande av halvleken är spelmässigt jämn även om det är FV som har den bästa chansen att göra mål.

I andra halvleken rycker vi upp oss bra och pressar tillbaka FV första 10, efter detta mojnar spelet en aning och jämnas ut. Tyvärr kommer 0-2 runt den 65e minuten och uppförsbacken blev genast längre. Vi fortsätter dock att kriga på, flyttar fram mer folk och ändrar lite i taktiken. Detta gör att vi skapar ett gäng hörnor, några halvchanser och ett kanon läge att reducera till 1-2 men tyvärr hade vi inte marginalerna på vår sida. 1-2 kommer i matchens sista situation genom André Grim som nickar bollen i nät.

Nu tar vi nya tag till lördagens bortamatch mot Björna. Först väntar lite träning ikväll och på torsdag.