After Game- IFK Sundsvall 2

Inga enkla förutsättningar när serien skulle avgöras. Delad första plats men 7 måls sämre målskillnad än ettan Sund som mötte Söråker hemma på Maland.

Vi spelade borta mot IFK och bestämde oss för att ge det hela en ärlig chans och började matchen på ett fantastisk sätt. Avsparken var knappt slagen innan Måns kommit förbi på högerkanten och kan slå ett väl avvägt inlägg till André Grim, som för dagen lirade forward men IFKs målvakt kunde rädda Grimmens nick. Starten visade i alla fall att vi var sugna.

 

15 minuter senare stod det 0-2 till Alnö efter mål av just André Grim och Patrik Kerttu, båda från deras vackra pannor. I den 23 minuten drabbas vi en målchans utvisning då Ante Holmsten hamnat på efterkälken och krokat ihop med IFKs anfallare. En man mindre och fortfarande många mål att ta in på Sund, inget drömscenario alltså. Drygt 5 minuter senare blir det värre när IFK reducerar på hörna. Resten av halvleken är vi spelförande och lyckas sätta bra press på hemmalaget och trotts en man mindre kan Anton utöka ledningen i slutet av halvleken, 3-1.

 

 

Andra halvlek gör vi en heroisk insatts och vinner den med 3-0 efter ytterligare mål av Kerttu, Grim och Anton. Roligt och ett kvitto på vårt breda anfallsartilleri när vi gör mål på så många vis i matchen, det är mål på inlägg, hörna, straff, genombrott och skott utifrån och detta med en man mindre, fantastiskt! Tyvärr räckte inte seger med 6-1 för serieseger utan vi får rikta in oss på ett tufft kval istället för att nå division 3.

 

 

Kvalet spelas som följer:

 

Alnö – Friska Viljor             Lördag 5/10 på Släda IP.

Björna- Alnö IF                   Lördag 12/10

Ytterhogdal –Alnö IF           Lördag 19/10

 

 

 

Senare i veckan kommer ett inlägg om årets segrare i guldfemman som nu är avgjord samt en lättare summering av division 4 Medelpad 2013.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0