Victor Svedberg- Jobb/Resa

Anders Boman- Sjuk

Robin Wikman- Sjuk

Måns Hellberg- Sjuk

Lägg där till att Marcus Westin jobbat borta hela veckan. Att Robin Karlsson, Johan Hammarström, Anton Andersson/Widén, Jocke Axelsson och Per Axelsson vilat från samtliga träningar veckan innan matchen på grund av sjukdomar gjorde inte förutsättningarna inför mathcne bättre. Långt in på lördagsförmiddagen var truppen fortfarande inte spikad innan de sista ovan kursiverade lämnade sitt ok till match vilket gjorde truppen både mer slagkraftig och bredare. Truppen kryddades dessutom med Philip och Adam från U-laget samt Davve Hamberg och Mange från korpen.

Matchen då? Jo, seger med 5-0. En fantastiskt heroisk laginsats där ingen full ur ramarna utan alla gjorde sitt jobb till 100%. Bra positionsspel defensivt och relativt god utdelning offensivt får beskriva segern.

Första 5 minuterna inledde Essvik klart bäst och vi pressades tillbaka i banan, efter 10 minuter var vi dock inne i matchen på riktigt och kunde skapa ett gäng hörnor som allihopa var farliga. Resterande av halvleken var spelmässigt jämn men vi skapade de hetaste lägena, bland annat hade Kerttu ett skott från vänster i straffområdet som tvingade fram en kvalificerad räddning från Essviks keeper. 1-0 kom i den 35 minuten genom Victor Amund sedan han fläkt in bollen med vänster yttersida på Jocke Axelssons långa macka, ett livsviktigt mål.

Efter pausen kom Essvik ut rejält taggade och hade helt klart mest boll men hade förtvivlat svårt att tränga igenom ett tätt Alnöförsvar där alla låg rätt och täckte upp för varandra. I och med Essviks press och bollinnehav blottade dem sig bakåt och några gånger var det vara en dålig sista Alnö-passning som räddade Essvik från ett friläge i baken. Upprinnelsen till 2-0 målet är en situation där den sista passen sitter perfekt och Patrik Kerttu undviker en essvik kapning och kan dra bollen i stolpen och bollen rensas till hörna. Hörnan slås och Per Axelsson kan skarva ner bollen till brorsan Jocke som använde sin bästa fot (huvudet) och slängnickade in utökningen.

Efter det gick det fort. En misslyckad offsidefälla gjorde att Hammarn blev fri från halva plan och ensam med målvakten var han säkerheten själv. De två sista målen får Kerttu göra välförtjänt. Utan att ta någon ära från Kerttu så hade jag eventuellt räddade det första ”skottet”. Som är en fin chipp mot målvakten som missbedömer och boxar in bollen i eget mål. 5-0 kommer från nästan samma tuva men den gången är det ett hårt och välplacerat markskott som letar sig in vid bortre stolpen hos en uppgiven Essviksmålis.