After Game: Kuben 2

Säsongen lider så sakterliga mot sitt slut, idag lirades den 19e omgången av medelpadsallsvenskan 2013.

Kuben borta, en på förhand oviss historia som tillslut blev en betryggande 0-5 seger till Alnö IF. Förövrigt tredje matchen irad som vi vinner med just de sifrorna, naturligtvis glädjande!

Nu kommer ett tappert försök att sammanfatta händelserna, inte helt enkelt att komma ihåg alla fem mål, men jag tror jag har koll.  0-1 kom i den 13e minuten genom Johan Hammarström som snyggt nickade in ett välavvägt inlägg från högerkanten signerat Rasmus Högdhal. 0-2 kom strax därefter genom Jocke Axelsson efter hörna från Jonte. Annars var den första halvleken tempofattig och den riktiga glöden saknades helt klart. Aggrisiviteten lyste med sin frånvaro och någon riktig anfallsglädje hittade vi inte heller. Man fick den där "en dag på jobbet-men inte mer" kändslan när vi gjorde det som krävdes men inte mycket mer...

Inför den andrahalvleken ändrade vi om en heldel, gick ner på trebackslinje och gjorde tre byten. Det var ett revanchsuget Alnö som klev ut i den andra halvleken och det syntes. Tempot blev bättre, vi pressade fast kubarna längre ner i banan och ägde mycket mer boll, ja vi hade praktisk taget inte behövt betala för den andra planhalvan. Ett ungt kuben stredade dock på bra och lyckdes freda sitt mål några gånger för mycket för min smak. 0-3 kom ialla fall från Hammarns panna efter ett inlägg från Patrik Kerttu. 0-4 Genom Måns som snygg framspelad av Jonte enkelt kunde sätta bollen i målvakens högra hörn. Spiken i kistan och siste målskytt blev Victor Svedberg som i den 85e minuten från nära håll satte bollen i nätmaskorna, assisterad av matchens lirare Johan Hammarström sedan vi vunnit bollen högt upp i banan och fått ett 2 mot 1 läge.

En bra genomförd andra halvlek från vår sida. En 0-5 seger som var i kraftig underkant och återigen en höllen nolla. Kuben hade bara ett skott på mål den här matchen och det kom från ca 20 meter så ett stort plus till försvarsspelet. Frammåt så missar vi fortfarande en hel del lägen men 5 mål är inte fyskamm! En bra söndag helt enkelt.

Nästa match går på lördag och väntas bli en fysisk hård drabbning borta på Löta Park Arena i Söråker. Nu väntar en trevlig träningsvecka och förhoppningsvis 3 poäng för Sverige på tisdag!