After Game: Söråkers FF

Omgång 20 den 14 september och soligt väder. Bortamatch på erkänt svårspelade Löta Park Arena, alternativt Söråkers IP. 
 
Matchen inleddes ganska trevande från Alnös sida. Vi hade för dagen ganska dålig energi och gick in halvhjärtat i närkamperna och var över lag rätt stillastående, detta gjorde att Söråker som var taggade och sugna tog kommandot och fick omgående ett gäng offensiva inkast där dem lyfte fram mycket folk och tog vara på sina jättelika inkast som alltid ställde en fråga till Alnöboxen.  Det är också på en tilltrasslad situation efter ett inkast som Söråker fullt rättvist tar ledningen med 1-0. Efter detta börjar vi så sakteliga arbeta oss in i matchen, utan att för den delen förta oss eller på något vis glänsa. Passningsspelet och rörligheten blev en semiprocent bättre och i slutet av den första halvleken tar Jonte tag i bollen och dribblar sig in i straffområdet, blir först lite stängd innan han blir stämplad på foten, tar ett par steg och faller. Domaren blåser i pipan och pekar på straffpunkten. Billigt tyckte söråkers publiken och ledarna, korrekt dömt tyckte Janne Persson på lokalfotbollen och hans bildbevis övertygade mig (starkt gjort av JP att lyckas fånga sekvensen på bild). Straffen sätter sedan Jonte själv säkert i nät och 1-1 är ett faktum, detta i den 44 minuten.
 
 
Motståndarprofilen- Ruppe är steget efter och gör en regelvidrig stämpling. Straff!!
 
 
 
I andra halvleken är det ett mer engagerat Alnö som kliver ut på banan, vi tar över bollinnehavet markant och Söråker backar hem i banan. 1-2 kommer efter att hammarn snurrat med Söråkersförsvaret vid kortlinjen innan han slår in bollen mmot straffpunkten, passningen blockeras av en Söråkare och kommer ut till Victor Svedberg som slår ett väl avvägt inlägg mot bortre stolpen där Jonte dyker upp och med pannan sätter sitt och Alnös andra mål för dagen. Efter detta blir det lite hawaii, det vill säga inget ordnat spel utan lagen byter chanser med varandra. Grim har ett jätteläge att sätta 1-3 men målvakten räddar nicken från nära håll, hammarn bränner ett friläge och måns nickar tätt utanför. Söråker och sin sida är inte ofarliga i sina kontringar utan har ett halvvolly skott som blockeras av alnöspelare, Ante Holmsten räddar ett annat läge på mållinjen och Grannas styr upp ett långskott i ribban. 
 
 
 
Jonte nickar in 1-2, i förgrunden ses Hammarn (Nr 9). Ruppe går ner på knä för en av matchens bästa spelare.
 
 
 
 
1-3 kommer dock via Måns Hellberg efter att Hammarn spelat honom fri från halva plan, Måns sätter bollen i första maskan och avgör en rätt slätstruken tillställning. Klyschan att det är starkt att vinna fast man spelar dåligt passar bra att ta till som avslutning. Nu väntar en rafflande seriefinal mot Sund hemma på Släda IP på lördag. Ses där!
 
 
 
 
Jocke Axelsson med den bästa uppvärningsbollen i en i övrigt bedrövlig bollsäck.
 
 
 
 
Uppvärmningsbollarna som Söråker så vänligt lånade ut... Den gula, förmodligen av årsmodell av tidigt 90- tal och som garanterat legat ute i skogen några vintrar innan den mirakulöst hittats och pumpats upp igen. Allvarligt talat, ett skämta tt låna ut liknande bollar. Skämmes!
 
 
 
Ett spritt gäng som tänjer lite en bit in i uppvärmningen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0