After Game- Sund IF

I lördags var det derby med stort D hemma på Släda IP, en i det närmast ren seriefinal utspelade sig i det soliga vädret. Planen var i en fröjd för ögat att se, förmodligen var det några år sedan Släda IP var så pass fin i september månad. När matchen väl var igång fick man dock se att mattan inte hade mått helt bra av de knappt 100 millimeterns regn den fått tidigare i veckan utan släppte ganska mycket och det blev stundtals riktig skridskobana där ute. Trots detta ett fantastiskt jobb av Göran Amund! Nog om det...

 

Publiken hade också hittat till Släda och med knappt 300 personer som åskådare var det årsbästa för herrlaget. Hamburgare grillades, barnen hoppade i hoppborgen och lagom till matchstart tände ett gäng tappra supportrar några bengaler.

 

 

 
 

Tyvärr för vår del slutade matchen med ett oavgjort resultat, 1-1 vilket i gör att vi i det närmsta kan glömma direkt kvalificering till division 3 nästa säsong. Om vi ska vinna serien nu måste Sund tappa poäng hemma mot Söråker, eller att både vi och Sund vinner men att vi gör ca 7 mål mer än Sund. Ett inte så trolig scenario alltså.

 

Match i sig var ingen skönspelad historia utan präglades av kamp, kamp och kamp. Vi hade matchen igenom svårt att hitta ett bra anfallsspel utan lyckades som bäst vaska fram några slump chanser. Första halvleken är relativt jämn där jag tycker att Sund inleder bäst och sedan tar vi över och tar ledningen med 1-0 genom Anton som med dubbla hopslags-finter blir fri med Sunds målvakt och kan säkert sätta bollen i mål. Efter målet är det Sund som åter tar tag i taktpinnen men vaskar inte fram mycket mer än ett gäng resultatlösa hörnor. 1-0 i paus.

 

 Anton sätter 1-0

 

Andra halvlek är ingen bra insatts från vår sida. Vi fortsätter kampa men blir långa som lag och bjuder på mycket ytor vilket givetvis är kostsamt mot ett bra lag som Sund. När det känns som vi ridit ut den värsta stormen kommer en omdiskuterad situation där vår mittback Ante Holmsten tacklas ner på mittplanen, domaren låter spelet gå och en Sundspelare blir fri med mål och skjuter mot mål, Grannas är på bollen och den ruller retsamt mot mållinjen och det ser ut som Jocke Axelsson ska hinna rädda på mållinjen men bollen går i nät och 1-1 är ett faktum. Efter detta försvarar sig Sund på ett bra sätt och vi lyckas inte etablera något vettigt anfallsspel. Undantag är Anders Bomans skott utifrån och Måns jätteläge i den 80e minuten där han fri med målvakten avslutar med en chip mot bortre men Sunds målvakt kan sittandes på rumpan rädda bollen med sin höra arm. Ett mål där hade suttit ganska sött och gott.

 

Resultatet i sig är inte mycket att säga om, jag tycker 1-1 speglar matchen ganska väl, båda lagen har bra lägen att ta 3 poäng. Vi maxpresterar inte på något vis utan göra et godkänd insatts men inte mer. Dessutom kommer jag kommer alltid att tycka att det var frispark innan deras mål. Nu ser vi till att avsluta serien på bästa sätt och ladda sedan för ett trevligt kval.

 

Guldfemman:

 

Endast en omgång återstår av guldfemman 2013 och Peter Bingman sitter i förarsätet!!

 

Gult kort för Per, Jocke och Rasmus.

Mål av Anton, assist saknas i dagsläget.

 

 

 

 

 

1

Binges boys

Peter Bingman

2 may 2013

11332 p

2

The E-Street Band

André Grim

29 apr 2013

11166 p

3

Robins mannar

Robin Karlsson

30 apr 2013

11118 p

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0