After Game: IFK Sundsvall

Säsongens första förlust inkasserades i fredags när vi gästade IFK Sundsvall på Baldershov.

IFK inledde klart bäst med mycket energi, hög press och bra passningsspel. Raka motsatten för bortalaget Alnö som såg smått konfunderade ut. IFK hade under den perioden mycket boll utan att kunna omvandla innehavet till klara målchanser. Ju längre halvleken lider ju jämnare blir den och i den 30 minuten börjar Alnö så sakteliga ta över spelet mer och Jonte har två bra lägen att ge bortalaget ledningen, dels genom en nick från bra läge som går en bra bit utanför och även ett ribbskott. Halvleken slutar mållöst.

Andra halvlek och Alnö inleder bäst första 10 minuterna och skapar en handfull halvchanser. Men så i den 56 minuten sticker IFK upp på ett anfall där bollen går från en spelare till en annan innan de kan sticka in bollen på en löpande forward som kallt kan avsluta med i chipp i mål. Signifikativt för anfallet var att vi var en halv sekund för sen på varje position och 1-0 var ett faktum. Efter detta har vi svårt att orka mobilisera framåt och istället kan IFK utöka till 2-0 efter en andra boll efter hörna och slutligen och göra 3-0.

Det var längesedan vi förlorade en match, ännu längre sedan vi släppte in 3 mål bakåt och ännu längre sedan vi inte gjorde något mål i en match så det var många trendbrott i en och samma match. Matchen var likt hela föregående träningsvecka lite energi fattig och vi hade svårt att då igång vårat eget spel. Ingen vidare insatts just den här matchen med andra ord. Det finns däremot ingen längre tid att sörja denna förlust utan det är bara knyta näven igen och ladda inför en ny tuff vecka med match redan ikväll mot Svartvik och sedan på fredag mot Stöde.  Nu hoppar vi upp på hästen igen, mot tre nya poäng och fortsatt serieledning! – Forza Alnö!