After Fukin Game: GIF Sundsvall U-17

 
 

Norrporten arena, årets första match på “stor plan” för Alnö IF herrar. För motståndet stod ett ungt och piggt GIF Sundsvall U-17.

 

Första halvlek är riktigt bra för att vara första matchen, försvarsspelet är tight och vi släppte inte till några lägen för GIF att göra mål. Framåt gör vi två mål genom Robin Nordin och Adam Johansson, riktigt roligt att våra anfallare hittar målet direkt!

 

Robin blir dessutom fälld vid ett friläge vilket resulterade i en friläges utvisning för en GIF back, men med tanke på träningsmatchandet fick den utvisade spelaren spela vidare. Adam hade även ett friläge där han på halvvolley lobbar bollen över målvakten, men i stolpen!

 

Andra halvlek inleds fullt godkänt första 10 minuterna, där får vi också en straff som Mawe bränner. Efter straffmissen går vi ner oss rejält och blir ganska överkörda av ett piggt och löpvilligt GIF lag. Orken började tryta för oss, rörelsen till bollhållaren blev sämre vilket resulterade i ett betydligt sämre passningsspel än under första halvlek. Dessutom blev positionsspelet mycket sämre och vi orkade inte ta jobbet som krävs, så vi lämnade vår 3 backslinje ensam alldeles för många gånger.

 

Förlust tillslut med 5-2, efter en jobbig sista halvtimme.

 

Hur som helst, bra första halvlek med tanke på förutsättningarna. Dvs. årets första match, inte haft någon träning på större ytor, test av ett nytt spelsystem, tung träningsperiod med ett rejält träningspass kvällen innan match och dessutom mycket spelare borta. I andra halvleken ger orken vika totalt, vilket är både glädjande och skrämmande. Glädjande för vi jobbade hårt, skrämmande för jag trodde vi skulle orka mer. Det är även ”roligt” att vi direkt får se fördelarna och nackdelarna med det spelsystem vi testade. Nu är första matchen gjord och vi ser fram emot fortsättningen.

 

 

 

Erik Boman!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0