After Game: Medskogsbrons BK

Jag slog igen ögonen för en kort stund. Jag hade precis hört domarens pipa ljuda för mål, lite spridda klagomål och synpunker från Medskogsspelarna for genom luften efter en utebliven frispark. Jag tänkte att fan vad kallt det är alltså, är det värmecuppen? – Slog upp ögonen igen och insåg att det var i mitten av Juni och att det precis blivit 2-0 hemma på Släda i Medelpadsallsvenskans nionde omgång. En skön men samtidigt kall känsla spred sig genom koppen.

Men vi börjar väll från början...

19.00, ”För matchen” mellan Tyskland & Portugal var i praktiken avgjord även om det återstod en knapp halvlek på andra sidan jordklotet. Skulle tippa att det skiljde runt 17 grader i lufttepratur och några miljoner i tittare till VMs fördel. Men vad gör det när man vinner?

Kvällens huvudmatch och riktiga höjdpunk var ingen höjdare att skåda från sidan under de första 20 minuterna. Medskogs backade hem och krympte ytorna för hemmalaget som hade mycket boll men ett allt som oftast för dåligt tempo på passningsspelet. Så i den 25 minuten började spelet att klicka lite bättre för de röda och anfallsvågorna kom i en allt jämnare och snabbare takt, bland annat har Anton ett mycket fint läge när han fri med målvakten kommer lite för nära och denne kan göra en bra räddning. Minuten senare, närmare bestämt i den 30e minuten tar Per Axelson en överlappslöpning långt ut till höger och landar med bollen nere vid hörnflaggan. Inspirerad av fotbolls VM drog Per en vacker tunnel på Medskogsförsvararen och kunde sedan slå ett perfekt avvägt inlägg till Anton Andersson/Widén som via huvudet kunde ta mål-oskulden från matchen, 1-0. Några minuter senare är det dags igen. Storebror Axelson, dvs. Jocke bryter fram på vänsterkanten och smeker iväg ett fint inlägg som Anton åter igen kan sätta pannan på och fördubbla sin egen och lagets målskörd. Två fina mål av Anton som på ett smart vis skakat av sig sina markeringar.

Andra halvlek, mycket spel på Medskogsplanhalva och redan i den 50e minuten börjar det märkas att Medskogs fått jaga mycket boll i första halvlek och ytorna blir större och större för Alnö som ligger på för ytterligare mål. Efter en fastsituation snappar Philip upp en andra boll inne i straffområdet, Phille skjuter på halvvolley mot mål, där Hammarn mer eller mindre blir skjuten i huvudet och kan på ett tekniskt fulländat sätt styra bollen i mål, 3-0! I den 78e minuten får Medskogs en spelare utvisad efter en ful glidtackling på Hammarn som bara han med att spela 12 minuter denna kväll innan han fick bäras av planen. Därefter blir det en orgie av missade målchanser där man inte kan låta bli att häpnas över vår ineffektivitet. Trotts många missar lyckas vi avsluta med två snabba mål i minut 87 och 91. Först är det Patrik Kerttu som tillslut fick göra ett efterlängtat mål och glädjen som han visade efter målet är förmodligen det största målfirandet jag sätt efter ett 4-0 mål. Anton får avsluta målskyttet och fullborda sitt hattrick när han plockar upp Robin Nordins stolpretur i matchens sista spark.

Åter igen fantastiskt roligt att vi håller nollan. Vi spelar dessutom ganska bra stundtals framförallt fram till sista tredjedelen där vi har lite problem att omvandla våra chanser till faktiskt mål. Nu väntar träning ikväll och ny match mot Medskogs imorgon, denna gång i DM.

Hattrick skytt och tillika stolt Island Jacket vinnare- Anton Andersson/Widén!