After Game: Stöde IF

I juni månads första match tog tabell ettan Alnö IF emot tvåan Stöde IF på Släda IP. Matchen blev en jämn tillställning där hemmalaget hämtade upp ett 0-2 underläge och såg därmed till så att lagen broderligt fick dela på poängen.

Jag tycker att vi inleder första halvlek något bättre än Stöde men har svårt att träning igenom deras täta försvar. Kreativiteten och anfallslusten som vi sätt i tidigare matcher var under långa perioder som bortblåst och det blev istället mycket ”långbollar” och inte enligt vår spelidé. Stöde arbetar sig in i matchen och en förtillfället osynkad backlinje hos hemmalaget misslyckas med att ställa offside och Stöde kan trä in bollen bakom backlinjen. Där Alnös sista man och tillika målvakt Axel och Stödes forward möts i ett motlägg och bollen stuttsar Stödes väg och in mål, snöpligt!

Efter baklängesmålet tycker jag vi lyfter oss en nivå men får inte till det där lilla extra. Istället står sig resultatet in till pausvilan. I andra halvlek börjar Stöde bäst och vi har fortsatt svårt att skapa någonting framåt, men så efter 10 minuter rycker vi upp oss och börjar skapa lite halvchanser. Som en skänk från ovan får vi sedan en straff efter att Robin varit i farten inne i straffområdet. Anton kliver fram och slår till bollen från elva meter men målvakten kan rädda skottet och den efterföljande returen går över. Karma? Med tanke på att straffen var ytterst tveksam.

Minuten senare får Stöde och sin tur en felaktigt dömd frispark 10 meter utanför straffområdet efter en nickduell som Grim vunnit helt schysst. Frisparken slås och på den efterföljande returen kan en ensam och ohotad stödespelare slå bollen i öppet mål och därmed fördubbla sin ledning. Efter detta flyttar vi fram trupperna och går över till en mer offensiv balans. Detta ger god utdelning då vi på fyra minuter kan reducera och kvittera. Först genom Robin Nordin som efter ett inlägg från Erik Boman kan snappa upp bollen inne i straffområdet och skjuta bollen i bortre gaveln. Därefter är Stödes målvakt ”ute och hänger tvätt” när han tappar ner bollen på Patrik Kerttus frispark och Per Axelson kan lägga in bollen i öppet mål. Efter målen jämnas spelet ut igen och ett kryss känns rättvist sätt över 90 minuter.

Vi möter det bästa laget vi gjort för i år och kanske är det anledningen till att vi inte kommer upp till riktigt normal standard, för vi har mer att ge än vad vi visade i den här matchen. Redan på lördag är det ny match, denna gång mot Essvik på bortaplan!