After Game: IFK Timrå

Ett brandskattat Alnö IF ställdes i helgen mot IFK Timrå. Mycket frånvaro på grund av allt från jobb och sjukdom till dop. Med förstärkning från utvecklingslaget lyckades vi i alla fall skrapa ihop 13 gubbar, även om några inte kunnat träna förfullt under veckan.

Nog om det, första halvlek gör vi defensivt mycket bra. Timrå är det bollförande laget men har svårt att få fart på bollen så vi kunde ganska enkelt flytta över laget på bollsidan. De farligheter Timrå skapar är främst på långa inkast och hörnor/frisparkar där Jonas Wallerstredt är tung i luftrummet. Framåt fanns mer att önska från vår sida. Första 20 lite för dålig bollbehandling med allt från passning/mottagning till att driva boll över fri yta. Kvalitén höjs dock sista 25 och spelet utjämnas något. Farligaste chansen i halvleken har Robin Nordin som snyggt framspelet av Anders Boman sprintar ifrån Timrås backlinje men missar avslutet. 0-0 i paus.

Andra halvlek hinner bara bli 5 minuter gammal innan Timrå har gjort både 1 och 2 mål. Båda signerade Jonas Wallerstedt. Första målet är ett för enkelt bolltapp i speluppbyggnaden från vår sida, Timrå vinner bollen och sticker in den mellan våra backar, offside eller ej, 0-1. Strax därefter kan Timrå återigen göra ett billig mål när man väggar sig förbi på våran högerkant, med ett efterföljande inlägg där Wallerstedt återigen är stark och kan nicka in 0-2.

0-3 kommer på en mycket besynnerlig straff, en hörna eller frispark där domaren dömer för knuff i ryggen. Han vet inte vem som knuffar men ser röda armar i ryggen. Till historen hör att vi spelade i kortärmat, så.. nej, det var fel.

Sista kvarten tar vi över och skapar flera fina lägen att göra mål, får ett friläge helt felaktigt bortdömt för offside och kan sätta in en balja genom inhoppande Magnus Svensson, fint framspelad av Mawe.

Första 45 minuterna mycket bra, första 15 av andra är underkänd och sista 30 fullt godkänt. Vi möter dessutom ett bra lag som satsar på en topplacering i div. III. Nu hoppas vi på tillfriskning på lite sjuka spelare så vi kan få en fin träningsvecka i benen innan Ytterhogdal väntar på Västhagen på lördag.