After Game: IFK Sundsvall

Fredagkväll, grön gräsmatta, 17 grader i luften och ett soldränkt Släda IP som för första gången i år fick vara underlag för en division fyra match. Dessutom omgång fyra i serien och forna storlaget IFK Sundsvall på besök. Fin kväll med andra ord!

Efter 20 sekunder av matchen får Alnö en hörna och tar direkt initiativet i matchen, ett initiativ som man behåller rejält första 25 minuterna där det mer eller mindre är spel mot ett mål. Däremot uteblir de riktigt heta chanserna, mycket på grund av en duktig IFK Sundsvall målvakt som var stabil i luftrummet och plockade ner det mesta av vad hörnor och inlägg kan kallas. Alnö hade även en del längre bollar och instick bakom IFKs backlinje som så när ledde fram till farligheter men åter igen spelade IFKs målvakt bra och kunde avstyra farligheterna. IFK hade svårt att etablera något anfallsspel och de halvchanser man hade fick man via hörnor och frisparkar från halvaplan, det var däremot aldrig farligt i dessa situationer.
Sista 15 av första halvlek avtar hemmalagets spelövertag lite och de riktigt heta chanserna fortsätter att utebli.

I andra halvlek fortsätter Alnö att vara det anfallande laget medans IFK backar hem, försvarar sig och satsar på kontringar, som gång på gång stoppas vid mittlinjen. I 70e minuten drar IFKs anfallare på sig sitt andra gula kort när han springer över hemmalagets målvakt och före detta IFK spelaren Axel Hedenström och blir således utvisad. Med en man mer på banan blir spelbilden än mer entydig men IFK fortsätter att försvar sig bra och Alnö har problem sista tredjedelen och har trots ett stort spelmässigt övertag svårt att skapa några heta lägen. Så i den 80e minuten stressar Robin Nordin en försvare i IFK som bara ska rulla hem bollen till egen målvakt. Passningen blir dock på tok för lös och Robin hinner knappt före målvakten och kan peta bollen bredvid den samme och blir i samma veva fälld av målvakten. Solklar straff och röding. IFK utan reservmålvakt får sätta in en utespelare i mål för att försöka rädda straffen. Den vikarierande målvakten chanser dock alldeles för tidigt och straffskytten Anton Andersson/Widén kan enkelt göra sitt andra straffmål på lika många matcher och ge Alnö ledningen i matchen. Efter målet försöker IFK jaga kvittering med två man mindre men de farligheter som blir sista minuterna står Alnö för, dock utan framgång och resultatet står sig matchen ut!

1-0 och fjärde raka segern för Alnö IF herrar! Jag tycker att det är ett lag som vill och försöker anfalla och ett lag som bara försvara sig, och gör det på ett bra sätt. 0-0 ligger nära till hands men vi visar återigen stt vi är starka i slutet av matcherna och kan vinna, enligt mitt sätt att se det, rättvist!

Nu helg, sedan lite träningar i veckan innan ny fredagsmatch mot Svartviks IF på hemmanet.