After game- Söråkers FF

I den andra omgången och i vad som förväntas vara den sista matchen på plastgräs för den här säsongen tog Söråkers FF emot Alnö IF på ett regnigt Västhagen.

Söråker höll på ta ledningen med 1-0 redan innan publiken "hittat till sina platser" när man direkt efter avspark slår fram en luftpastej i banan, vinner ett hopslag och i den efterföljande situationen kan Pontus gamla adept Alexander Gode glida igenom på ett alldeles för enkelt sätt och blir mer eller mindre fri med Alnös lagledare och för dagen tillika målvakt, Magnus Svensson.

Där hade jag räknat in 1-0 men Mange sprattlar till rejält och gör en suverän räddning på ett bra avslut faktiskt och bollen går ut till en resultatlös hörna. Räddningen saknar motstycke och jag kan lova att alla målvakter oavsett division hade varit riktigt nöjd över den.

Efter 3-4 minuter tar sedan Alnö över rejält och Söråker pressas längre och längre tillbaka i banan och deras anfall blir kortare och kortare. Närmast ett ledningsmål är Robin Nordin som glider igenom två- tre gånger men Söråkers målvakt kan delas rädda och ett avslut går strax utanför. Ledningsmålet kommer efter drygt 20 minuter efter ett riktigt snyggt fotbollsmål taget ur skolboken. Först ett rejält possession spel där vi håller bollen inom laget under en längre tid, byter kant på bollen om vart annat innan Mawe uppmärksammar att Högerbacken Robin Karlsson är helt fri på sin kant, en fräsch kross kommer ut till denne som helt utan press kan måtta ett inlägg mot Anton Andersson/Widén som kort och gott sa "inlägg" innan denne nickade in bollen i mål. Vilken upprullning!

Söråker har en kontring som sånär resulterar i någonting farligt efter en kontring oxh inspel från höger men skostorleken på den stackars forwarden är 2-3 storlekar för små och avslutet hotar aldrig Mange i kassen. Trots ett massivt spelövertag i första halvlek "lever matchen" i och med att det bara är 0-1 i paus.

I andra halvlek börjar Söråker bäst under första 10 innan Alnö åter igen tar tag i takpinnen och håller bollen inom laget. Efter att gäng missade chanser kan Johan Hammarström dubbla Alnös ledning när han fri med målvaken kan lägga bollen lågt i målvakten västra hörn efter blivit framspelad av Robin Nordin i en två mot en situation när backlinjen missat en offsidefälla. Efter ledningsmålet gör Söråker ett försök och att åstadkomma något genom att gå ner på trebackslinje men det enda det ger är mer yta och chanser för Alnö. Robin Nordin får tillslut nätkänning när han avslutar målskyttet med två snabba mål. Först ett genomspel där han avslutar hårt och lågt "under" målvakten när han inte hinner ner. Vid 0-4 målet sedan rundar samma Robin en utrusande målvakt och kan ur minimal vinkel rulla bollen i mål via bortre stolpen. Bud på fler mål finns också, bland annat missar inhopparen Jocke K/D öppet mål från 2 meter efter fint inspel från västerkanten. Ett mål bortdömt blir det också efter att assisterande domaren kommit till målvaktens undsättning efter en 50/50 situation som huvuddomaren släppte.

En bra och stabil insats för Alnö där vi spelar riktigt bra och fin fotboll. Jag är supernöjd över insatsen men om man ska vara kritisk till något inför fortsättningen så är det givetvis antalet chanser per mål som vi behöver för tillfället. Förhoppningsvis kan detta "tränas bort" så fort vi kommer till Släda.

Roligt också att Ante holmsten gjorde säsongsdebut efter ett längre jullov och att Jocke Axelson årsdebuterade efter sin fotoperation. Två spelsugna killar som såg ut som kalvar på grönbete eller en 7 åring på julafton :-)

Robin Nordin, en av matchens absolut bästa spelare med 2 mål och ett assist!!