After Game: Svartviks IF

Årets i särklass blötaste match så långt ägde rum igår kväll mot Svartviks IF borta på Hemmanet. Svartvik på förhand tippad toppkandidat har inlett säsongen svagt men vann derbyt mot Essvik senast och ville givetvis fortsätta på den banan. Det ville även Alnö som kom till spel med 4 raka segrar och 3 raka nollor i protokollet. Efter matchen kan nu meddelas att det står en femma i Alnös segerkolumn och att den trenden som Mange ”Pantern” Svensson startade borta mot Söråker fortfarande håller i sig då Axel Hedenström höll sin tredje och Alnös fjärde raka nolla.

Så här var matchen:

I den blott andra minuten slår Anton en djupledsboll på vänsterkanen mot Robin Nordin som sprintar ifrån sin markering, inne i straffområdet spelar Robin sedan bollen diagonalt till andra sidan där Hammarn har deklarerat att han är fri och kan i öppen kasse hänga dit 0-1, där gick det snabbt!

Första 15 fortsätter sedan Alnö att rida på den vågen och är sånär att utöka sin ledning några gånger men det lilla sista stämmer inte. Under den inledande kvarten rullar Alnö också bollen fint i det blöta gräset och använder sig av få tillslag och bra rörlighet. Resterande del av halvleken blir jämnare, det enkla spelet som inledningsvis var så bra försvinner från bortalaget och felpassen ökar i antal, medan målchanserna totalt uteblir. Pausvila och 0-1 ledning efter en godkänd första halvlek.

I andra halvlek börjar Svartvik bäst första 5 minuterna utan att för den delen testa Axel i kassen. I den 55 minuten får Alnö en hörna som Anton kan sätta i nät efter några hopslag på mållinjen där Viktor Amund är nära att göra mål både en och två gånger. Efter 0-2 finns det sedan bara ett lag på banan och Alnö kan rinna ifrån till en välförtjänt 0-5 seger efter mål av följande:

0-3 i 65e minuten. Robin Nordin, fri med målvakten och gör inget misstag.

0-4 i 74e minuten genom Anton Andersson/Widén på straff. Robin N. blir i upprinnelsen till straffen tacklad inne i straffområdet och således straff.

0-5 Åter igen en djupledsboll denna gång till Jimmy Ilvonen som hinner dit precis innan målvakten kapar honom. Dommaren släpper fördel eftersom bollen går ut till vänsterkanten och Adam. Adam passar bollen diagonalt till höger sida av straffområdet där Anders Boman möter upp och kan lägga bollen i öppet mål, minut 85.

En fin skalp på bortaplan och vi gör åter igen en mycket fin andra halvlek. Nu blir det lite helg och vila innan vi kör en matchförberedande träning inför tisdagens match mot f.d. division III laget Stöde IF hemma på Släda.